Senja kommune med rundt 15.000 innbyggere er Troms fylkes tredje største kommune. Senja kommune ble etablert 01.01.20 ved en sammenslåing av de fire kommunene Berg, Torsken, Lenvik og Tranøy.  Administrasjonssentrum ligger i byen Finnsnes, som også er regionsenter i Midt-Troms. Den interkommunale legevakttjenesten er lokalisert ved DMS på Finnsnes. 

Byen har gode kommunikasjoner både over sjø og land. Hurtigruta anløper daglig på nord- og sørtur, og med hurtigbåt kan du reise til nabobyene Tromsø og Harstad på vel en time. Også bygdene Tennskjær og Lysnes på Senja har hurtigbåtforbindelse med Tromsø. Og kort vei, 45 km, til Bardufoss lufthavn med flyforbindelse til resten av landet.

Senja kommune har et rikt næringsliv med satsing på sjømat, industri, offentlige tjenester, handel og reiseliv. Øya Senja er Norges nest største øy.

Det er 14 grunnskoler i Senja kommune, som eies og drives av kommunen. 2 private grunnskoler.  I tillegg finner du en privat ungdomsskole, tre videregående skoler og ett studiesenter i kommunen.

Kulturhuset på Finnsnes er kommunens kulturelle storstue. Her er også kino. Og i Kunnskapsparken er det et nytt og svært moderne bibliotek.

Mer informasjon på kommunens hjemmeside: www.senja.kommune.no

 

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på nettstedet vårt for at du skal kunne åpne innhold og utføre handlinger.